Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uw Deelfiets in de pers!

Gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon zetten op hun mobipunten Uw Deelfiets in.

Juni en juli 2020: Op de vele mobipunten worden deelfietsen geplaatst van Uw Deelfiets. Lees hier het eerste en tweede artikel welke verschenen zijn in het Noord-Hollands Dagblad. Voor het eerst is onze functionaliteit om de fietsen te boeken, openen en sluiten eenvoudig geintegreerd in de website van mobipunt.net. Zo is er op mobipunt.net een site waarop alle deelfietsen over het gehele gebied weergegeven zijn maar ook sites waar een specifieke halte in een stad of dorp is weergegeven. We zijn er overigens trots op dat Pro, een sociale werkplaats, de fietsen schoonmaken en onderhouden.

Creo Betaalsystemen en Uw Deelfiets gaan een samenwerking aan voor een betere dienstverlening richting hotels, campings en evenementen

Mei 2020: Een hotel of camping heeft een aantal fietsen op locatie. Via een nieuw slim slot kunnen hotelgasten het slot openen met hun hotelchippas, -polsband of -sleutelhanger. De gebruikskosten worden automatisch op het kamernummer bijgeschreven. Daarnaast kan de klant met dezelfde pas de hotelkamerdeur openen, een biertje tappen (en automatisch op de rekening zetten) of de parkeergarage inrijden.

Uw Deelfiets lanceert nieuwe software en intelligente sloten

April 2020; Voor haar klanten Beter op Weg, Politie, Jopenkerk en vele andere klanten is nieuwe functionaliteit ontwikkeld om te kunnen voldoen aan specifieke klantwensen en om de software klaar te maken om Uw Deelfiets beter in de markt te positioneren de komende jaren. Met de nieuwe software wordt beter ingespeeld op de verschillende wensen vanuit het bedrijfsleven, de toeristische sector en particuliere verhuur. Daarnaast is de software zeer makkelijk te integreren met bestaande software, bv software van fietsverhuurders of voor een MaaS oplossing.

Provincie Noord-Holland verlengt pilot in Huizen

September 2019 heeft Provincie Noord-Holland de pilot verlengt in Huizen met een jaar. Tevens wordt gekeken of het aantal locaties uitgebreid kan worden.

RTV Noord-Holland neemt voor de documentaire “Smart Mobility en infrastructuur” de pilot van Uw Deelfiets op in gemeente Huizen.

De gehele week 42 is via het kanaal TV Noord-Holland deze documentaire te bekijken. Via de site RTV Noord-Holland kunt u de documentaire waarin Uw Deelfiets naar voren komt terugzien.

Uw Deelfiets opent meerdere locaties in IJmuiden, Velsen, Driehuis en Beverwijk


17 april 2018 in het Kennemerdagblad en Ijmuider Courant de opening van de deelfietsen op de locaties Driehuis Station, Velsen Pontplein, Zwaanstraat en Marina Harbour en Beverwijk Station.

Uw Deelfiets is sociaal ondernemer

Uw Deelfiets is sociaal ondernemer! Op 8 februari is op de inspiratiesessie sociaal ondernemerschap verstrekt door gemeente Haarlemmermeer volgens de definities Uw Deelfiets een sociaal ondernemer. Vanuit het hart opgestart en trots dat dit bevestigd wordt. Op de bijeenkomst zijn verschillende vlogs opgenomen. Ap Reinders, wethouder gemeente Haarlemmermeer en ik hebben een vlog op laten nemen. Druk op de link om de vlog te zien.
Maurice van der Meche – sociaal ondernemer

Uw Deelfiets sponsort de boekpresentatie “Circulaire Verdienmodellen”

Op 2 november 2017 heeft o.a. Guido Braam, directeur Valley Beta, hun boek Circulaire Verdienmodellen op het terrein van Valley Beta gepresenteerd.

Uw Deelfiets heeft dit event gesponsord door de bezoekers een deelfiets aan te bieden van Hoofddorp NS station naar de Valley en v.v..

Uw Deelfiets breidt uit naar Huizen Busstation

Een informatieve Youtube impressie opgetuigd door D-66 statenlid A. Thijssen over Uw Deelfiets op busstation Huizen.

Gooi en Eemlander 12-9-2017

Reizigers kunnen vanaf 16 september een fiets huren bij het busstation in Huizen. Het gaat om een proef van een jaar.

Tijdens de proef onderzoekt de provincie Noord-Holland of reizigers een deelfiets willen gebruiken vanaf een busstation en of daarmee het reizen met de bus aantrekkelijker wordt.

De OV-fiets wordt in Nederland steeds meer gebruikt in combinatie met de trein. meldt de provincie. ’Van huis naar een station gebruiken mensen vaak hun eigen fiets. Vanaf een treinstation naar bijvoorbeeld hun werk gebruiken veel reizigers een OV-fiets.’

De kosten voor het gebruik van een OV-deelfiets bij busstation Huizen zijn € 3,85 voor 24 uur. ’Het busstation is een belangrijk regionaal overstappunt in de Gooi- en Vechtstreek. Bijvoorbeeld voor mensen die in Huizen werken. Omdat Huizen geen treinstation heeft, is juist deze locatie geschikt als proeflocatie voor de OV-deelfiets in combinatie met de bus.’ Reserveren kan via de www.uwdeelfiets.nl.

Het initiatief van de proef komt van Provinciale Staten van Noord-Holland. Gedeputeerde Staten voeren de proef uit in samenwerking met de gemeente Huizen en Uw Deelfiets. Gedeputeerde Staten presenteren de resultaten na afloop aan Provinciale Staten. De proef zal inzicht geven in de kosten. Een bezettingsgraad van de deelfietsen van 50% wordt gezien als een positief resultaat. Na de proef kunnen deelfietsen vanaf busstations eventueel een onderdeel worden van concessies voor het openbaar busvervoer.

Uw Deelfiets genomineerd voor ondernemer van het jaar regio Haarlemmermeer.

Op zondag 11 juni 2017 op Meerradio een interview gegeven in het programma ZakenPlatform voorgezeten door Wim Brik.

Samenwerkingsverband RBce Outdoor en Uw Deelfiets

RBce Outdoor,een toonaangevende leverancier van rookruimtes en fietsenstallingen, met vestigingen verspreid door heel Europa en uw Deelfiets, de grootste leverancier van deelfietsen in Haarlem, Hoofddorp en Nieuw-Vennep zijn een samenwerking aangegaan om het gebruik van deelfietsen en overdekte fietsenstallingen te stimuleren.

29-9-2016

Deelfietsen huren met je smartphone

Hoofddorp Courant en gemeentekrant Haarlemmermeer 18-8-2016

Bron: 18-8-2016 Informeer

DIVIMOVE, PITCHES EN VIBES TECHNOLOG

Pitches
Je hebt je oog op je droomhuis laten vallen, maar er is één probleem: Het huis is niet te koop! Nu kun je toch met de eigenaar in contact komen via Huislink. Ook Uw Deelfiets komt pitchen. In de stad kun je via de smartphone 24/7 een fiets reserveren.

Nieuwe proef met deelfietsen

Telegraaf 12-7-2016
Hoofddorp –  Er komen in grote steden van Nederland duizenden ’deelfietsen’ bij. Die zijn via een app op de smartphone te reserveren en betalen. Het kost 6 euro per etmaal of 26 euro per week.

Volgende week start een proef in Hoofddorp met UwDeelfiets, een initiatief van oud-Connexxion-manager Maurice van der Meché. Hij is in gesprek met partners in het ov, maar ook met gemeenten en bedrijven die reizigers en personeel vervoer van deur tot deur willen bieden.

„Wij maken gebruik van weesfietsen, die niet door eigenaren worden opgehaald. In sociale werkplaatsen worden ze opgeknapt en van een slim slot met gps en pieptoon voorzien. Dat staat in verbinding met de gratis app en Google Maps, waardoor ze snel zijn te vinden. We stallen de fietsen duidelijk herkenbaar met bordjes en stickers op vaste openbare plaatsen”, aldus Van der Meché.

Gebruikers hebben volgens hem alleen een mobiele telefoon en creditcard nodig. „Met de app kan de begin- en eindtijd van de huur worden ingevoerd en het fietsslot worden geopend en gesloten. We vragen verder geen ID, abonnement of OV-chipkaart, zoals bij NS-fietsen. Ook hanteren we geen loketten, waardoor er nul wachttijden zijn.”

De test in Hoofddorp met 25 deelfietsen moet volgens Van der Meché uitwijzen waar het operationeel mis gaat. „Dat kunnen we dan verbeteren, voordat we dit jaar in heel Nederland actief worden in samenwerking met onze partners.”

In diverse andere Europese wereldsteden zijn er soortgelijke initiatieven, maar die werken volgens hem vaak met dure paaltjes of speciale stallingen. „Het nadeel is vaak ook dat mensen zich fysiek moeten legitimeren en dat reservering van tevoren niet kan.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/digitaal/26192254/__Nieuwe_proef_met_deelfietsen__.html